50% t.b.v. Mercy Ships

Al in mijn tienerjaren hoorde ik over de Anastasis; een van de schepen van Mercy Ships. Een vriendin van mij was er toen helemaal enthousiast over. Naarmate ik ouder werd, kwam de gedachte aan Mercy Ships nog regelmatig bij me op. Sinds 2021 wilde ik de opbrengst van de kledingverkoop, ook afstaan aan een ander goed doel, dan het toenmalige. Niet omdat dat toenmalige  niet goed is, maar puur om verfrissing en vernieuwing aan te brengen. Daarbij komt ook, dat de keuze voor jou als eventuele donateur, ook nieuw wordt. En dat is wel zo leuk en goed, denk ik.

Vrijdag jl hoorde ik een radiofragment op Groot Nieuws Radio, waarin werd verteld over het werk op de schepen. Toen werd het me duidelijk: het doel wordt Mercy Ships!  Luister Hier het fragment terug.

 

Mercy Ships is een organisatie die een handvol schepen heeft, die naar de arme landen, wereldwijd varen, om daar aan te meren. De lokale bevolking mag naar de schepen toe, om daar operaties te laten uitvoeren. Operaties variëren van tandheelkunde tot aan orthopedische operaties en het verwijderen van tumoren in het aangezicht.. Het zijn levens veranderde operaties, waarna er weer perspectief ontstaat voor de ex-patiënten. Lees https://www.mercyships.nl/over-mercy-ships/onze-programmas/ er alles over!

Mercy Ships draait op toegewijde bemanning; daarover is https://www.mercyships.nl/bemanning/  veel te lezen.

Binnenkort zal de Global Mercy aanmeren ni Rotterdam, voordat ze uitvaart naar Afrika. Lees https://www.mercyships.nl/global-mercy-rotterdam/ er meer over. De Global Mercy is een nieuw schip, dat 2x zoveel patiënten kan herbergen, dan de vorige. Meer hulp kan zo geboden worden! Kijk hier https://www.mercyships.nl/nieuws/de-global-mercy-kan-een-blijvend-verschil-maken/ naar de bouw van het schip en haar missie!

Mocht je geïnteresseerd zijn hoe de Global Mercy eruit ziet. Zolang ze in de haven van Rotterdam ligt, kan je een gratis ticket boeken, om het schip te bekijken! Bezoekers krijgen een rondleiding van 1 uur. Lees alles erover via deze https://www.mercyships.nl/veelgestelde-vragen/#toggle-id-1